Uber, liberă în trafic pe străzile Londrei

Uber va putea să opereze, legal, pe străzile Londrei, după ce un judecător a anulat, marți, o interdicție pentru companie valabilă în capitala Regatului Unit.

Companiei de ride-sharing Uber i s-a acordat o licență de 15 luni, dar nelipsită de anumite cerințe de reglementare ample. Astfel, va trebui să furnizeze autorităților de reglementare rezultatele unei revizuiri independente pe parte de proceduri și siguranță o data la fiecare șase luni. De asemenea, va trebui să țină la curent autoritățile britanice de reglementare cu privire la orice schimbări relevante ale politicii sau guvernării companiei.

Agenția de reglementare de transport pentru Londra (TFL – Transport for London) a acuzat anul trecut Uber că a dat dovadă de o „lipsă de responsabilitate corporativă” în ceea ce privește „siguranța publică” și nu a reînnoit licența care să îi permită operatorului american de servicii să opereze în Londra. În urma apelului făcut de Uber, interdicția nu a fost pusă în aplicare, astfel încăt operatorului i s-a permis să-și continue afacerile în capitala Marii Britanii.

La sfârșitul unei audieri de două zile, judecătorul Emma Arbuthnot a decis, marți, că Uber va putea opera în cel mai important oraș ale Regatului Unit. O licență acordată pe o perioadă mai scurtă, de doar 15 luni, ar permite companiei Uber și agenției de reglementare să „testeze noile condiții de operare”, a declarat Arbuthnot după luarea deciziei.

Londra reprezintă una dintre cele mai importante piețe pentru Uber. Peste 3,6 milioane de persoane din Londra folosesc în mod regulat aplicația Uber în timp ce aproximativ 45 000 de șoferi asigură serviciul de transport.

„Suntem mulțumiți de decizia luată astăzi. Vom continua să colaborăm cu TFL pentru a răspunde preocupărilor lor și a le câștiga încrederea, oferind în același timp cele mai bune servicii posibile pentru clienții noștri „, a declarat Tom Elvidge, directorul general pentru Uber în Marea Britanie.

Uber este o compania fondată în 2009 în Statele Unite care, din februarie 2015 este prezentă și în București, dar și în Cluj, Timișoara și Brașov, cu începere din 2016. Principalii săi concurenți în România sunt Taxify si BlackCab.

Articolul precedentMașina poporului, Dacia, lider cu creșteri puternice în topul livrărilor
Articolul următorPSD-ALDE nu renuță la numirile clientelare la conducerea companiilor de stat

Comments are closed.