EDITORIAL USE ONLY A team of Deliveroo riders named after Leicester City FC players sets off from Peter Pizzeria in Leicester to deliver freebies to football fans in celebration of the club winning the Barclays Premier League, ahead of the team lifting the trophy this weekend.

Amazon investește și în piața de servicii de livrare de mâncare, devenind un serios concurent pentru Uber Eats. Compania IT au investit nu mai puțin de 575 de milione de dolari în Deliveroo, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de servicii de livrare de mâncare din Marea Britanie, dar care activează și în restul Europei.

Astfel, compania britanică ajunge la finanțări totale de 1,35 miliarde de dolari, până în prezent, devenind una dintre cele mai bine finanțate firme de acest gen din Europa.

Deliveroo nu și-a reconfirmat evaluarea curentă. Compania a fost evaluată ultima dată la 2 miliarde de dolari într-o rundă de finanțare anterioară. Cu ultima sumă adusă de Amazon, Deliveroo poate ajunge la o evaluare de cel puțin 4 miliarde de dolari.

Nu este clar cât de mult a plătit Amazon pentru cota sa din Deliveroo, nici cât de mare este această miză. Alți investitori includ T. Rowe Price, Fidelity Management și Research Company și Greenoaks. Președintele Deliveroo, Will Shu a declarat că „Această nouă investiție va ajuta compania să crească și să ofere clienților mai multe opțiuni, adaptate gusturilor lor personale, să ofere restaurantelor oportunități mai mari de creștere și extindere a afacerilor lor și de a crea un mod mai flexibil de plată pentru cei agajați ca livratori”.

 

Articolul precedentComunicaţiile electronice, o piață de 3,5 miliarde de euro
Articolul următorUn document intern al ANAF arată probleme mari de încasări