Turcia este unul dintre statele care continuă să cumpere cereale pe care Rusia le fură din Ucraina, a afirmat vineri ambasadorul Kievului la Ankara. Diplomatul a precizat că a cerut ajutorul autorităților turce și al Interpolului pentru a descoperi cine este implicat în transporturile de cereale care tranzitează apele turcești.

Ambasadorul Vasil Bodnar a mai declarat reporterilor că a cerut ajutorul autorităților turce și al Interpolului pentru a investiga cine este implicat în transporturile de cereale care tranzitează apele turcești, potrivit Sky News.

Ucraina este un unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de cereale și alimente de bază. Marea Britanie, de exemplu, importă din Ucraina mai  mult de 2 treimi din uleiul de floarea-soarelui pe care-l consumă

Din cauza invaziei Rusiei, se estimează că 22 de milioane de tone de cereale care au rămas blocate în silozuri, așteptând să fie trimise în întreaga lume.

Articolul precedentSURSE: România vrea să ceară bani din PNRR pentru irigații, în contextul crizei de cereale din Ucraina
Articolul următorCând vor fi distribuite voucherele de 250 de lei pentru români. Ministrul Boloș a făcut anunțul