Ministrul Muncii Raluca Trucan spune că au fost procesate 1.030.000 de dosare digitalizate în primele 10 luni ale acestui an pentru a putea ulterior aplicată recalcularea pensiilor.

„Cu o medie de procesare de 26.000 de dosare/zi, am ajuns astăzi la 1.030.000 de dosare digitalizate în primele 10 luni ale acestui an, pentru a putea ulterior să aplicăm recalcularea pensiilor. În mai puţin de o lună de la suplimentarea numărului de angajaţi la casele de pensii, numărul dosarelor care au fost digitalizate a depăşit numărul dosarelor care au fost procesate în perioada ianuarie – septembrie de către angajaţii care făceau acest lucru suplimentar faţă de sarcinile curente pe care trebuiau să le îndeplinească”, a scris Raluca Turcan, joi, pe Facebook.

„Astfel, dacă la sfârşitul lunii septembrie aveam în jur de 500.000 de dosare digitalizate, astăzi vorbim despre dublarea numărului şi depăşirea primului milion de dosare pregătite în vederea recalculării.

Cu actualul ritm de lucru am siguranţa că vom finaliza procesul de digitalizare al celor 5 milioane de dosare în timpul asumat, respectiv până la sfârşitul anului viitor. Ulterior, vom demara recalcularea tuturor pensiilor, proces care ar fi putut începe de pe acum, dacă digitalizarea ar fi fost asumată şi demarată din 2019, conform Legii 127 privind pensiile publice”, a mai spus Raluca Turcan.

Articolul precedent„Legile Puterii” | Virgil Popescu, calculele complete. Cât vor plăti românii energia electrică și gazele
Articolul următorA fost publicat PNRR aprobat de UE pentru România! UNDE ajung de fapt cele 29 de miliarde de euro – DOCUMENTUL integral