Trump atacă Google, Facebook și Amazon: „Cenzură, antitrust!”

Preşedintele SUA, Donald Trump, a continuat şi joi criticile la adresa giganţilor online, printre care nume precum Google, Facebook, Amazon.

El spune că acestea cenzurează opiniile userilor de orientare conservatoare, și că ar putea fi considerate vinovate de încălcarea legislaţiei antitrust.

„Nu voi comenta cu privire la divizare, fie că este vorba despre Amazon, ori Facebook”, a declarat Trump într-un interviu acordat joi agenţiei Bloomberg, potrivit Mediafax.

„După cum ştiţi, mulţi oameni cred că este o situaţie foarte antitrust, cele trei (companii). Dar eu nu voi comenta despre acest lucru”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Trump a reiterat pentru a treia zi acuzaţia potrivit căreia „conservatorii au fost trataţi foarte nedrept” de către Google.

În ultimele săptămâni, Donald Trump a criticat industria de socializare online, afirmând că unele companii „discriminează total vocile republicane şi conservatoare”.

Liderul de la Casa Albă a acuzat marţi compania Google că „suprimă” mass-media conservatoare/republicană, „ascunde informaţiile şi ştirile care sunt bune”, şi în schimb afişează doar articole de la „presa ştirilor false”.

Reprezentanţii Google au respins acuzaţiile președintelui SUA. „Motorul nostru de căutare nu este utilizat pentru a stabili o agendă politică. Nu alterăm rezultatele căutărilor spre o anume ideologie politică”, au declarant oficialii motorului de căutare.

Potrivit analiștilor politici din toată lumea, Donald Trump a fost votat, la alegerile prezidențiale din 2016, în cea mai mare parte de cetățeni americani de orientare conservatoare, în timp ce contracandidata sa, Hillary Clinton, a întrunit cu precădere opțiunilor celor cu viziuni progresiste.

Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, a anunţat ulterior că Administraţia SUA analizează posibilitatea introducerii unor reglementări care să vizeze Google.

Tot joi, senatorul republican Orrin Hatch a cerut Comisiei Federale pentru Comerţ (FTC) să analizeze practicile Google privind căutările online şi publicitatea digitală, afirmând că indiciile privind potenţiale practici anticoncurenţiale sunt „îngrijorătoare”.

Articolul precedentDe ce este viața mai ieftină în România decât în Europa de Vest
Articolul următorGaura în buget s-a mai astupat. Deficit de 11,9 miliarde lei, la șapte luni

Comments are closed.