Fostul președinte Traian Băsescu critică guvernul pentru modul ineficient în care gestionează criza economică. Băsescu e de acord că era nevoie de un pachet de măsuri sociale, dar atrage atenția că executivul a ales cea mai păguboasă variantă, preferând să se împrumute, în loc să elaboreze proiecte care să-i permită cheltuirea miliardelor de euro pe care le are la dispoziție de aproximativ 8 ani.

Într-un interviu acordat Ionelei Arcanu, în exclusivitate pentru Realitatea Plus, Băsescu a afirmat că n-ar dori să comenteze detaliat  performanța actualei guvernări, dar a ținut să evidențieze faptul că s-a mers într-o direcție nu numai greșită, ci și păguboasă pe termen foarte lung.

„Mă întreb, totuși, cât de proști putem fi, să avem 16 miliarde de euro necheltuiți din exercițiul bugetar 2014-2020 și pe care-i pierdem anul viitor, dacă nu-i cheltuim și, în același timp, să împrumutăm bani ca să dăm pensii. Deci cât de incompetenți și de proști putem fi?!” a afirmat Băsescu.

LĂSĂM URMAȘILOR ÎMPRUMUTURILE FĂCUTE DIN INCOMPETENȚĂ

„Oricine în momentul de față are nevoie de mai mulți bani, în mod deosebit cei cu venituri mici. Categoric ceva trebuia făcut, însă ar fi trebuit găsite alte surse. Dacă ar fi utilizat cele 16 miliarde pe care le au la dispoziție din 2014, cât țipa Ponta cp sunt prea puțini bani 42 de miliarde de euro. iată că am intrat în ultimul an de utilizare fără să fi putut cheltui 16 miliarde de euro, Câte locuri de muncă și câte contribuții sociale se putea aduce la bugetul de stat dacă acești bani erau folosiți? Cred că este pur și simplu vorba de incompetență, iar pentru se acoperi fac împrumuturi pe  care să le lase moștenire nepoților”, a comentat Traian Băsescu, într-un interviu în exclusivitate la Realitatea Plus.

Articolul precedentLovitură grea pentru afacerile cu FIER VECHI și mafia ARDERII deșerurilor pe câmp
Articolul următorAplicația care fura datele de pe carduri, FluBot, distrusă de Europol – anunțul Poliției Române