Autorităţile din 11 state, coordonate de Europol, au lucrat pentru dezafectarea aplicaţiei maliţioase FluBot, responsabilă pentru atacurile cibernetice de tip SMS. Atacurile au vizat şi mii de cetăţeni români, cu scopul de a obţine date sensibile.

”În contextul atacurilor cibernetice ce au vizat utilizatori ai terminalelor mobile din România, prin intermediul unor mesaje SMS trimise cu scopul de a extrage de la potenţialele victime date sensibile (personale, financiare şi de autentificare), Poliţia Română s-a alăturat unei operaţiuni internaţionale care a implicat autorităţi de aplicare a legii din 11 ţări. Acţiunea a dus la dezafectarea aplicaţiei maliţioase FluBot, un malware conceput pentru terminalele mobile Android”, a transmis, joi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, în urma unei investigaţii complexe, care a implicat autorităţi de aplicare a legii din Australia, Belgia, Finlanda, Ungaria, Irlanda, Spania, Suedia, Elveţia, Ţările de Jos şi Statele Unite ale Americii, cu coordonarea activităţii internaţionale desfăşurate de Europol – EC3, infrastructura informatică a aplicaţiei maliţioase FluBot a fost întreruptă cu succes, la începutul lunii mai, de către Poliţia olandeză, făcând această familie de malware inactivă.

Cum funcționa FluBot

FluBot este un malware care țintește parolele și cardurile bancare salvate pe dispozitivele cu Android, împreună cu alte date potențial valoroase.

Articolul precedentTraian Băsescu, interviu EXCLUSIV: Guvernul n-a cheltuit 16 miliard de euro, dar se împrumută pentru pensii
Articolul următorValer Blidar: „Noi facem reforme din 90 și mergem din rău în mai rău. Avem un stat imens, un mastodont”