Din ce în ce mai multe orașe din România implementează proiecte de tip „smart city”.

Cele mai recente proiecte de acest tip sunt implementate în prezent în Ploiești, Pitești, Filiași sau Balș, unde se introduc sisteme de fluidizare a traficului sau sisteme de monitorizare video urbană.

Spre exemplu, compania românească de tehnologie UTI va realiza lucrări de modernizare a sistemului de semaforizare din 13 intersecții și 5 treceri pietonale în Ploiești. Valoarea proiectului este de aprox. 5,3 milioane lei, iar lucrările au ca termen de finalizare luna octombrie a anului 2019.

În ultimii ani, situațiile de risc la nivelul comunităților urbane s-au intensificat, statisticile arătând că oamenii se simt adesea în pericol când se află în spațiul public. UTI a implementat pentru Poliția Locală din Municipiul Pitești un sistem de monitorizare video urbană format din 130 de camere video de ultimă generație și infrastructura tehnică necesară integrării lor în Centrul de Comandă. Proiectul are o valoare de 414.307 și a fost deja pus în funcțiune în noiembrie 2018.

Tot pentru Pitești vor fi realizate serviciile de proiectare pentru un sistem de management integrat al traficului, un sistem de monitorizare video (inclusiv pentru transportul public de călători), un sistem de management al parcărilor și de informare la intrarea în municipiul Pitești, în valoare totală de 358.539 lei.

Anul acesta, UTI a participat la licitații publice și a câștigat proiecte menite să transforme comunitățile locale în „orașe inteligente” în Ploiești, Pitești, Balș și Filiași, potrivit unui comunicat de presă al companiei de tehnologie.

Articolul precedent„Taxa pe lăcomie” pusă de Guvernul înfometat va fi plătită de toţi românii
Articolul următorAusteritatea, anunțată oficial de Guvern pentru 2019. Ce îi așteaptă pe bugetari