Tot mai multe benzinării din Ungaria au rămas fără carburanți, iar altele au vândut deja o mare parte din cantitatea alocată pentru august, deși nu este nici măcar jumătate lunii. Criza a fost provocată ca urmare a decizie guvernului de la Budapesta de a plafona prețurile, dar și a creșterii cererii peste posibilitatea de alimentare a companiilor. 

În aceste condiții, cele mai mari companii de energie din Ungaria au impus restricții. Potrivit unui expert, amploarea restricțiilor diferă însă semnificativ, deoarece nu există o reglementare uniformă în acest sens, informează site-ul televiziunii ATV, citat de Agrointeligenta.

Unele benzinării n-au mai primit combustibil încă de la sfârșitul săptămânii trecute și s-au închis. Potrivit portalului Holtankoljak.hu, la nivel național ar fi vorba de circa 100 de benzinării aflate în această situație.

Altele au vândut deja, după doar 10 zile, jumătate din cantitatea alocată pentru întreaga lună august.

La stațiile OMV din țara vecină, șoferii pot realimenta până la 50 de litri. În schimb, la benzinăriile Shell se poate cumpăra combustibil în valoare de 80.000 de forinți (1000 de lei), ceea ce reprezintă mai mult decât dublul cantității impuse de OMV.

Companiile decid pe cont propriu câți litri de combustibil pot cumpăra clienții.

Portalul Holtankoljak.hu estimează că prețurile carburanților vor scădea începând de miercuri, urmând ca prețul benzinei să ajungă la 672 forinți(8,35 lei) pe litru, iar cel al motorinei, la 723 de forinți/litru (8,98 lei).

Articolul precedentRaport: un sfert dintre tinerii din România nu au un loc de muncă. Rata șomajului, în continuă creștere
Articolul următorProiect curajos încheiat între familia Păcuraru și familia Păunescu – investiții în media, energie și imobiliare. Cea mai ambițioasă strategie de business