Top 10 orașe populate cu ultra-bogați. New York nu mai e lider

Planeta are 256.000 de persoane ultra-bogate, cu averi de peste 30 milioane de dolari, 35.000 dintre acestea fiind femei.

New York nu mai este orașul cu cei mai mulți ultra-bogați din lume, fiind depășit de Hong Kong, în contextul creșterii bogăției extreme din Asia.

Hong Kong avea, la finele anului trecut, 10.000 de locuitori cu averi din această categorie, după un avans de 31% față de 2016, notează Bloomberg.

Cel mai mare oraș din SUA, New York, a trecut pe locul 2, cu 8.900 de ultra-bogați. Pe 3 se află Tokyo, cu 6.800, urmat de Los Angeles (5.300) și Paris (4.000).

Capitala Franței a devenit „cel mai bogat oraș din Europa”, întrecând în clasament Londra, Brexit-ul lăsându-și amprenta pe evoluția capitalului din Marea Britanie, după cum remarcă specialiștii companiei de cercetare Wealth-X, autorii studiului.

Sursa foto: Bloomberg

Numarul de persoane ultra-bogate din întreaga lume a crescut cu 13% anul trecut, ajungând la 256.000 de persoane cu active combinate de 31.500 miliarde de dolari.

Asia a înregistrat cea mai rapidă creștere, condusă de China continentală și Hong Kong. Reflectând avansul regiunii, ponderea acesteia în populația globală de oameni cu averi de cel puțin 30 milioane de dolari a urcat la puțin peste o pătrime, de la aproximativ 18% la un deceniu în urmă.

„Se estimează că Asia-Pacific va reducă diferențele de ultra-avere față de alte regiuni în următorii cinci ani, dar se așteaptă să rămână sub Europa, Orientul Mijlociu și Africa în termeni absoluți”, au scris autorii raportului.

Numarul de persoane ultra-bogate din Asia-Pacific este de așteptat să crească la o rată compusă de 8,3% pe an.

Anul trecut, dintre locuitorii ultra-bogați ai planetei, 35.000 erau femei, o cotă record în istorie, de aproape 14%.

În timp ce Hong Kong a ajuns în topul clasamentului orașelor, niciun oraș din China continentală nu se află în Top 10, în ciuda faptului că țara este a treia în lista națiunilor. Aceasta pentru că bogații din China sunt dispersați în teritoriu, 26 dintre orașele țării regăsindu-se în Top 30 cu cele mai rapide creșteri la numărul de ultra-bogați.

Articolul precedentAngajaților din bănci nu le mai convin salariile. 5.400 lei net pe lună e puțin!
Articolul următorGazul se scumpește, bucureștenii se vor încălzi cu biogaz din gunoi

Comments are closed.