Titlurile de stat pentru populaţie Fidelis au intrat, joi, la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti. Ședința a fost deschisă de către ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, alături de reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai BVB.

Cîțu a precizat că emisiunea de titluri de stat pentru populaţie va continua şi în 2021, fiind posibil ca şi în acest an să mai fie realizată încă o astfel de emisiune, menţionând că programul Fidelis a avut succes.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Finanţelor, românii au subscris, în perioada 15 iulie – 7 august, sume de 1,22 miliarde de lei şi 168,4 milioane de euro prin trei emisiuni de titluri de stat pentru populaţie în cadrul Programului Fidelis.

Emisiunea Fidelis pentru populație, prima în ultimii 4 ani, a prezentat și noutatea de a oferi titluri de stat în euro.

Dobânda anuală oferită de titlurile de stat în euro este de 2%. Pentru titlurile în lei, care au 2 termene de scandență, dobânda este de 4% pe ani pentru cele cu scadență în 2022 și 4,5% pe an pentru cele scadente în 2024.
Articolul precedentEconomia britanică s-a contractat cu un nivel record, 20,4%, în trimestrul doi din 2020
Articolul următorImpact COVID-19: Unul din cinci angajați români se gândește la o schimbare radicală a domeniului de activitate