Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a anunţat că de vineri 21 septembrie, va începe testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT, în Capitală şi în judeţul Ilfov.

Vineri, în intervalul orar 10.00-12.00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi în sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei, dar şi în oraşele Otopeni şi  Măgurele din judeţul Ilfov. Totodată, în intervalul 17.00-19.00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi în oraşul Buftea, judeţul Ilfov. În 24 septembrie, în intervalele orare 10.00-12.00 şi 17.00-19.00, se vor transmite  mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi pe întreg teritoriul Capitalei şi al judeţului Ilfov, potrivit Adevarul.ro.   https://adevarul.ro

Pentru a putea beneficia de sistemul RO-ALERT sunt mai multe setări ale aparatului, setări care pot fi găsite, în funcţie de telefonul  mobil, accesând secţiunea „Configurare” din platforma www.ro-alert.ro.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă. Acesta este folosit în situaţii majore, în care viaţa şi sănătatea oamenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare,  atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.   La nivel naţional, testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT a început luni, la Oneşti, judeţul Bacău.

Articolul precedent”Bă, opriţi-vă şi nu mai speculaţi”
Articolul următorAparent ROBOR a înțepenit, dar crește puternic la o săptămână

Comments are closed.