Vânzarea Termocentralei Mintia este considerată una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc, în special pentru zona de nord-vest a ţării şi totodată cea mai mare tranzacţie din insolvenţă de anul acesta.

Mass Energy Global Rom a achitat restul de preț pentru totalitatea activelor la termenul stabilit. Anunțul achitării prețului integral și al semnării contractului de vânzare-cumpărare a fost făcut marți de administratorul judiciar al societăți.

Mass Energy trebuia să achite prețului integral,  de 91,23 milioane euro, până pe 27 decembrie, societatea cumpărătoare achitând anterior garanția participării la licitație, cifrată la 10 milioane euro.

Termocentrala a aparţinut Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, care, aflată în procedură de insolvenţă, a valorificat-o în cadrul unei licitaţii publice din data de 26 august 2022.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentAndrei Caramitru: „După ani de profituri nesimțite, giganții din energie se plâng că sunt suprataxați”
Articolul următorContracte în valoare de peste 234 de milioane de lei pentru investiţii în drumuri, poduri, sisteme de apă şi canalizare, prin programul „Anghel Saligny”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau