TeraPlast și-a dublat afacerile până la 338 milioane lei, după achiziția Depaco și Politub

Grupul TeraPlast, unul dintre principalii jucători din piața materialelor de
construcții, și-a dublat afacerile în semestrul unu 2018, cu o cifră consolidată de 338 milioane lei, în urma achiziției anul trecut a companiilor Depaco și Politub.

Dincolo de consolidarea noilor achizitii, fiecare linie de business si-a continuat cresterea organica, rezultat al strategiei urmate de Grup, care s-a axat cu preponderență pe dezvoltarea rețelei de distribuție, creșterea prezenței în piețele europene si capacitatea de inovare în dezvoltarea de noi produse, arată un comunicat remis, marți, Realitatea Financiară.

”Rezultatele din primul semestru al acestui an ne confirmă că am abordat strategia potrivită în 2017, prin cele trei achiziții importante: fabrica TeraSteel din Serbia, integrarea în Grup a business-ului Wetterbest și a activității Politub. Acestea au reprezentat un
demers amplu de dezvoltare a portofoliului nostru, au adus plus valoare și vor contribui semnificativ la dezvoltarea afacerilor noastre pe termen mediu, drept dovadă și obiectivul de a ne dubla cifra de afaceri față de anul trecut. Evolutia profitului este in urma cresterii cifrei de afaceri, motiv pentru care în următoarele 6 luni ne vom concentra pe creșterea eficienței business-urilor și îmbunătățirea marjei, în special pe segmentele de țiglă metalică și sisteme de apă, gaz și canalizare”, arată Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast.

Segmentul de panouri sandwich a generat o cifră de afaceri de 112 mil. lei, în creștere cu 74% față de aceeași perioadă a anului trecut, în contextul unei creșteri EBITDA de 58%. Această creștere a fost generată în special de fabrica din Serbia, de unde se comercializează produse în 8 țări europene.

Unitatea de producție din Bistrița se va concentra pe dezvoltarea segmentului premium.
Începând cu anul 2018, situațiile financiare ale Grupului includ și compania Depaco, a cărei cifră de afaceri a crescut cu 25% față de primele șase luni ale anului precedent, prin continuarea dezvoltării segmentului de acoperișuri pentru construcții industriale și prin sporirea prezenței în nordul țării.

Divizia de mase plastice a înregistrat venituri de 145 milioane de lei în S1 2018, în creștere cu 35% față de S1 2017. Pe acest segment, Grupul TeraPlast este liderul pieței în care activează și, totodată, își îmbunătățește constant prezența în țările învecinate.

Segmentul granule a obținut o performanță notabilă: venituri de 32 mil lei, o creștere de 40% față de prima jumătate a anului 2017, în condițiile menținerii marjei EBITDA la 12%. Pe acest segment, TeraPlast este producătorul numărul 1 în România, respectându-și promisiuneade a dezvolta o gamă largă de granule, conform specificațiilor tehnice ale clienților, oferind producătorilor de cabluri cele mai eficiente soluții. În baza acestor competențe, TeraPlast și-a îmbunătățit prezența în țările învecinate.

Conform reprezentanților companiei, construcțiile din sectorul privat sunt în continuare pe un trend crescător, însă în contextul încetinirii creșterii consumului și a producției industriale, nu se așteaptă la oportunitățile pe care piața le-a oferit în 2017. În ceea ce privește proiectele de infrastructură, sunt multe licitații publice începute și neatribuite, prin urmare afacerile Grupului vor fi determinate și în acest an de dinamica sectorului privat.

Valoarea unei acțiuni TeraPlast la BVB a fost marți de 0,3840 lei.

Articolul precedentGrupul Metro caută cumpărător pentru portofoliul imobiliar de 600 milioane euro
Articolul următorÎn 2017, o gospodărie a cheltuit 2.872 lei, din care o cincime pentru stat

Comments are closed.