Ministrul Finanțelor bulversează, din nou, cu declarațiile legate de celebra, deja, taxă de solidaritate. Aceasta nu va fi aplicată doar pensiilor speciale, ci tututor pensiilor care depășesc o anumită valoare. Teodorovici a precizat că se mai discută la pachet plafonul peste care pensiile vor fi considerate mari astfel încât să fie taxate, precum și procentul taxei de solidaritate.

Viitoarea taxă de solidaritate, plănuită de PSD, ar urma să se aplice nu doar pensiilor speciale, ci tuturor pensiilor mari, peste un anumit plafon care urmează să fie decis, a declarat, marți, pentru HotNews.ro, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

El a afirmat că taxa nu se va putea aplica doar pensiilor speciale, pentru că ar avea probleme de constituționalitate. Ministrul a precizat că se mai discută la pachet plafonul peste care pensiile vor fi considerate mari astfel încât să fie taxate, precum și procentul taxei de solidaritate.

„Tot ce înseamnă pensii, pentru că trebuie să fie constituțională. Discutăm plafonul și procentul, sunt la pachet”, a spus Teodorovici, răspunzând unei întrebări din partea HotNews.

El a venit la Strasbourg, la Parlamentul European, împreună cu premierul Viorica Dăncilă și alți miniștri.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat, luni, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD, a fost convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celora care depăşesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate”.

Articolul precedentMinisterul de Finanțe, clientul preferat al băncilor. Au îngropat securea războiului
Articolul următorA scăzut numărul insolvențelor în primul treimstru din 2019