Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a promis că până la sfârșitul anului va fi elaborat cadrul legislativ pentru Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Legea privind înfiinţarea FSDI a fost atacată la Curtea Constituţională atât de către PNL, USR şi PMP, cât şi de către preşedintele Klaus Iohanniss, iar în 18 iulie CCR a decis că actul normativ este neconstituţional.

Teodorovici a adus ca scuză pentru întârzierile în elaborarea legii modul în care lucrează cu ministrul Justiţiei.

”Ne-am angajat ca, până la finalul anului, să fie stabilit cadrul legislativ în ceea ce priveşte acest fond. (…) Însă, am primit din partea Ministerului Justiţiei mai multe observaţii decât este actul în sine. Sunt dezamăgit că am primit de la Ministerul Justiţiei multe aspecte (…)”, a spus ministrul, luni, într-o conferinţă de presă.

El a dat vina direct pe ministrul justiției, Tudorel Toader, spunând că acesta este ”mai mereu plecat în delegaţie”.

”Am avut o discuţie cu Ministerul Justiţiei, dar dânsul a fost plecat în delegaţie. Acum, iar a plecat în delegaţie. Între două deplasări este greu să faci un fond suveran”, a adăugat ministrul.

Ministrul acuză o lipsă de asumare din partea Ministerului Justiţiei.

”Am senzaţia că există o lipsă a dorinţei de asumare. Este un proiect al Guvernului, tot stăm, discutăm (…). Este o fugă de asumare a unor decizii”, a spus ministrul.

Teodorovici consideră că şi în cazul legii insolvenţei există o lipsă de asumare a unui aviz din partea Ministerului Justiţiei.

Proiectul de lege pentru înfiinţarea FSDI a fost finalizat şi lansat la sfârşitul lunii august 2017 în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor, instituţia care va supraveghea Fondul. Potrivit proiectului, fondul urma să cuprindă 27 de participaţii minoritare sau majoritare ale statului la companii profitabile, cu o valoare contabilă de circa 45 miliarde lei (9,7 miliarde euro).

Articolul precedentAmăgire amară. Creșterile salariale ale Guvernului nu vor ține angajații în țară
Articolul următorSe strânge lațul. ANAF va trimite contribuabililor deciziile de impunere pe ultimii cinci ani

Comments are closed.