5G este o tehnologie de viitor în sectorul telecomunicaţiilor şi este absolut esenţială, a declarat luni Andreas Elsner, director executiv comercial, Segment Rezidenţial, Telekom Romania, care consideră că tehnologia 5G nu este acum relevantă pentru publicul larg.

”5G este o tehnologie de viitor în sectorul telecomunicaţiilor şi este absolut esenţială. Dar ce cred eu este că va dura ceva timp până va fi relevantă pentru publicul larg. Iar operatorii care au lansat servicii 5G au puţine antene care să susţină noua tehnologie. În realitate, foarte puţini clienţi au telefoane compatibile tehnologiei 5G. Iar noi credem că tehnologia 5G nu este acum relevantă pentru publicul larg. Asta întrucât piaţa preferă să urmărească videoclipuri pe Youtube, Netflix, HBO Go, vor să folosească reţelele sociale. Iar toate aceste lucruri le poţi face în prezent şi prin reţeaua 4G şi nu ai neapărat nevoie de tehnologia 5G pentru a accesa aceste servicii”, a declarat luni Andreas Elsner, director executiv comercial, Segment Rezidenţial, Telekom Romania.

Acesta afirmă că operatorii telecom comunică acum despre ceva ce nu este relevant publicului larg.

”Acesta este motivul pentru care Telekom nu are în prezent campanii comerciale despre 5G. În schimb, noi avem campanii relevante pentru clienţi şi promovăm oferta cu voucher Blue Air la achiziţionarea unui abonament Telekom, care le permite clienţilor să plece în vacanţă”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte licitaţia ANCOM, el afirmă totuşi că orice companie telecom are nevoie să cumpere spectru pentru 5G, dacă vrea să reziste pe piaţă în viitor.

Operatorul Telekom Romania a anunţat totodată oferta de iarnă, cu smartphone-uri la 0 euro, televiziune cu 50% reducere şase luni şi HBO gratuit pe tot anul. Ofertele din campania de iarnă sunt disponibile în perioada 15 noiembrie – 31 decembrie 2019. Compania oferă smartphone-uri la 0 euro împreună cu abonamente cu minute naţionale şi net nelimitat. Cele mai noi şi populare smartphone-uri sunt disponibile acum la 0 euro – Samsung A10, Samsung A20e, Samsung A30s, Huawei Y6 2019, Huawei Psmart Z, Huawei P30 lite. Aceste oferte sunt disponibile la portare, împreună cu un abonament începând de la 10 euro. În plus, la fiecare ofertă de abonament cu telefoanele din promoţie, clienţii primesc un voucher cu o reducere de 100 euro la zborurile Blue Air valabile până în data de 24 octombrie 2020.

Articolul precedentPreședintele BEI pariază în continuare pe combustibili fosili
Articolul următorMariana Miclăuș, prima femeie director general din istoria Metrorex