Mariana Miclăuș, prima femeie director general din istoria Metrorex

  Mariana Miclăuş va fi, începând de marţi, noul director general provizoriu al Metrorex, după expirarea contractului de mandat al actualului director, Marin Aldea. Miclăuş a condus, în cadrul Metrorex, Serviciul Managementul Finanţărilor Externe, având o experienţă de peste 30 de ani în cadrul societăţii.

  „Astăzi, 11 noiembrie 2019, Consiliul de Administraţie al Metrorex a luat act de expirarea contractului de mandat de director general provizoriu al domnului Marin Aldea. În conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată prin Legea nr. 111/2016, în aceeaşi şedinţă, Consiliul de Administraţie a mandatat-o pe doamna Mariana Miclăuş să îndeplinească atribuţiile de director general provizoriu, începând cu data de 12.11.2019”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

  „Menţionăm că de la înfiinţarea Metrorex, este pentru prima dată când poziţia de director general este ocupată de către o doamnă”, precizează compania.

  Marin Aldea a preluat mandatul de director general interimar al Metrorex, începând din 3 iulie 2019, dar a mai fost director general în perioada decembrie 2015 – noiembrie 2017, selectat şi numit în conformitate cu OUG 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

  Articolul precedentTelekom Romania: Tehnologia 5G nu este acum relevantă pentru publicul larg
  Articolul următorEfectele falimentului RADET. Ce trebuie să facă Primăria Capitalei, ANRE și Guvernul