Tarifele pentru apeluri fixe şi mobile efectuate către orice ţară din interiorul Spaţiului Economic European (UE plus Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) nu vor mai putea depăşi 0,19 euro (fără TVA) pe minut, respectiv 0,06 euro pentru un SMS. Plafonarea la nivel european intră în vigoare din 15 mai, potrivit comunicatului Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Plafonarea tarifelor a fost necesară pentru că, potrivit studiilor, tarifele mari ale comunicaţiilor în interiorul spaţiului comunitar afectează negativ piaţa internă, pentru că descurajează căutarea şi achiziţionarea de bunuri şi servicii de la un furnizor dintr-un alt stat membru.

Plafoanele tarifare de 0,19 euro pe minut pentru apeluri şi 0,06 euro pentru SMS se aplică doar apelurilor şi mesajelor text către numere din SEE care nu sunt incluse în abonamente/(extra)opţiuni deja achiziţionate.  În aceste situaţii, după epuizarea minutelor sau SMS-urilor incluse, tariful aplicabil trebuie să respecte plafonul reglementat.

Articolul precedentServiciile de mail ale Microsoft, lovite de hackeri
Articolul următorEuro trece iar pragul de 4,76 lei