Compania Microsoft a confirmat că unele dintre serviciile sale de e-mail au fost sparte de hackeri, iar corespondenţa unor utilizatori a fost „expusă” în urma atacului, relatează luni Press Association, citată de Agerpres.

Gigantul IT a ţinut să-i liniştească pe clienţi, anunţând că e vorba de un număr ”limitat” de conturi, pentru că circa 6% dintre conturile vizate au devenit accesibile atacatorilor.

Potrivit unul e-mail publicat online şi trimis majorităţii utilizatorilor afectaţi, au fost compromise informaţii de identificare ale unui agent de asistenţă al Microsoft, ceea ce ar fi permis accesul neautorizat la anumite informaţii legate de cont.

Microsoft a confirmat pentru Reuters că un grup restrâns de utilizatori a fost notificat cu privire la faptul persoane rău intenţionate ar fi putut obţine acces neautorizat la conţinutul mai detaliat al e-mailurilor lor, fără a preciza numărul total al conturilor afectate.

Compania a avertizat în e-mail-ul trimis utilizatorilor că în urma acestui incident ar putea primi mai multe mesaje spam şi de tip phishing şi i-a sfătuit să nu acceseze link-uri primite de la adrese de e-mail necunoscute.

În ianuarie, 770 milioane de adrese de e-mail oferite de Microsoft, dar şi milioane de parole, au ajuns în mediul online în urma unei breşe de securitate masive.

Articolul precedentCarburanţii s-au scumpit peste rata inflaţie
Articolul următorTarifele pe mobil, plafonate la nivelul Uniunii Europene