Coaliția de guvernare discută noi măsuri de sprijin pentru românii cu venituri mici, iar PSD ar fi propus, potrivit unor surse, un sistem de vouchere care să fie acordate pentru alimentele de bază și susținerea elevilor din familii cu venituri mici.

Deciziile, care ar putea fi adoptate în această săptămână de guvern, prevăd acordarea a 2 tipuri de vouchere, au declarat surse politice, potrivit G4Media, citat de realitatea.net

Primul tip este pentru elevii din familii cu venituri mici, care ar urma să primească, lunară, un voucher în valoare de 30 de euro (circa 150 de lei), până la sfârșitul anului, cu excepția lunilor de vacanță iulie și august. Cu acest voucher, beneficiarii vor putea să cumpere alimente, rechizite și haine. Beneficiari ar urma să fie cei circa 156.000 de elevi care în prezent primesc burse sociale.

Impactul estimat al măsurii este de circa 32 de milioane de lei până la finalul anului.

Al doilea tip de vouchere va fi pentru cetățenii cu venituri mici. E vorba de tichete în valoare de 50 euro (circa 250 de lei) acordate la fiecare 2 luni, până la finelea anului. Cu aceste vouchere vor putea fi cumpărate doar alimente de bază.

Impactul bugetar pentru acest an al acestor vouchere va fi de circa 690 de milioane de euro, adică circa 0,27% din Produsul Intern Brut (PIB).

Pe total, se estimează că circa 3 milioane de români ar urma să beneficieze de astfel de forme de sprijin.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Investiția pierdută din Valea Jiului. Baraj uriaș, abandonat înainte de finalizare
Articolul următorPrețul uleiului a explodat în România, războiul a accelerat scumpirea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau