Surpriză: George Soros a renunțat la speculațiile bursiere și a devenit investitor

George Soros, celebrul speculator al piețelor financiare globale, și-a schimbat stilul de a face investiții. Prin intermediul companiei pe care o coordonează, Soros Fund Management LLC, a investit, în primul trimestru al acestui an, suma de 35 de milioane de dolari în obligațiuni emise de celebra companie Tesla, gestionată de inventatorul si inovatorul Elon Musk.

Conform unei raportări făcute către entitatea reglementatoare a pieței de capital din Statele Unite, Securities and Exchange Commission (SEC), suma de 35 de milioane de dolari a fost investită într-o emisiune de obligațiuni convertibile emise de Tesla, care au data scadenței în martie 2019.

Acest aspect, al investiției făcută de Soros, vine extrem de bine pentru Tesla, în mod special pe parte de încredere a investitorilor existenți și potențiali în ceea ce privește viitorul companiei. Cum nu puține au fost opiniile recente, extrem de negative la adresa faptului că Tesla „arde bani” și că nu este în stare să-și aducă ritmul producției zilnice pentru autoturismele din seria Model 3 la nivelurile promise, această dovadă de încredere a lui Soros cu privire la viitorul Tesla este de foarte bun augur pentru investitori.

Ca urmare, titlurile Tesla, cotate pe Wall-Street, au urcat cu aproximativ 1%, la aproape 290 de dolari pe acțiune.

Obligațiunile convertibile sunt titluri de valoare care poartă o dobândă și un principal, ambele dinainte stabilite, însă pot fi convertite în acțiuni, la o rată de conversie prestabilită.

Articolul precedentPlafonarea contribuțiilor la nivelul salariului minim a creat locuri de muncă pe hârtie
Articolul următorLegea salarizării și revoluția fiscală riscă să pună economia pe butuci

Comments are closed.