Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind supraimpozitarea muncii part-time fără să analizeze efectele măsurii. Asta arată un document oficial făcut public de un deputat PNL. Ministerul Finanțelor spune că va începe o evaluare în următoarea perioadă. Totul în condițiile în care, de la aplicarea măsurii, au fost desfăcute peste 130 de mii de contrate de muncă.

n răspunsul trimis de Ministerul Finanțelor unei interpelări a deputatului PNL Ovidiu Bîlcea, cabinetul ministrului Finanțelor face precizarea că „prevederea legală referitoare la obligația plății contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate la nivelul salariului minim brut garantat în plată, în cazul contractelor individuale de muncă, cu normă întreagă sau cu timp parțial, VA FI ANALIZATĂ de către Ministerul Finanțelor și se vor evalua efectele produse de această aplicare”, se arată în documentul instituției.

Măsura ar putea fi corectată în Parlament, fiind au fost deja înaintate propuneri de eliminare în comisiile de specialitate de la Senat, unde se află momentan Ordonanța 16/2022 (privind majorarea taxelor), potrivit HotNews.

Articolul precedentMinistrul Virgil Popescu: Veşti bune! Comisia Europeană a aprobat ajutoare de stat în valoare de 1,5 miliarde de euro
Articolul următorPremierul Nicolae Ciucă anunță MĂSURI pentru marii consumatori de energie, după ce Bruxelles aprobă ajutorul de 1,5 miliarde de euro