Semnal de alarmă tras de specialiștii români. Un studiu de secvențiere SARS CoV2 arată nu numai că numărul pacienților identificați cu noua tulpină din Marea Britanie este în creștere, ci și posibilitatea ca aceasta să devină dominantă și în România.

În urma unei analize efectuată de către specialiștii diviziei de cercetare a uneia dintre marile rețete private de sănătate din România, s-a constatat că din 79 de probe analizate aleatoriu, 10 conțineau noua tulpină provenită din Marea Britanie. Mostrele au fost recoltate din mai multe orașe – București, Cluj, Vâlcea, Galați, Târgoviște, Slobozia, Călărași.
Cele mai multe confimări ale noii tulpini, 6, au provenit de la pacienți din București, iar câte 2 din Vâlcea și Cluj.
În aceste condiții, analiza atrage atenția că este nevoie de o monitorizare atentă a evoluției noii tulpini, „dinamica evidențiată fiind o alertă în ceea ce privește relaxarea măsurilor de siguranță.”
Pe de altă parte, în niciuna dintre probe nu a fost identificată prezența celeilalte mutații virulente, cuoscută drept tulpina sud-africană.
În aceste condiții, vaccinarea rămâne soluția viabilă, iar primele cercetări arată că persoanele care s-au imunizat au dezvoltat un nivel ridicat de anticorpi împotriva SARS CoV-2, potrivit unui comunicat al celui mai mare operator privat de servicii medicale din România .
Articolul precedentChina a vândut peste 30 de măşti pentru fiecare persoană din LUME în 2020. Câştiguri de 52,6 de miliarde de dolari
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 30 ianuarie 2021