China a vândut peste 30 de măşti pentru fiecare persoană din LUME în 2020. Câştiguri de 52,6 de miliarde de dolari

  China a exportat anul trecut peste 220 de miliarde măşti faciale, au anunţat autorităţile chineze, echivalentul a circa 35 de măşti pentru fiecare persoană din afara ţării. Câştigurile sunt uriaşe, fiind vorba despre 53 de miliarde de dolari, adică aproximativ 35 de dolari pentru fiecare cetățean chinez, la o estimare a populație la 1,5 miliarde.

  Potrivit datelor oficiale, pe lângă măşti, China a vândut alte 2,3 miliarde de echipamente de protecţie şi un miliard de kituri de testare, reuşind să „aducă o contribuţie importantă în lupta împotriva coronavirusului”. Câştigurile generate de măşti ajuns la 340 de miliarde de yuani, sau 52,6 miliarde de dolari, au spus autorităţile la începutul lunii, potrivit AFP.

  Pentru noul an nu se estimează o inversare a trendului, pentru că cererea de echipamentele de protecţie a continuat să crească de-a lungul pandemiei de COVID-19, potrivit AFP.

   

  Articolul precedentTRAGEDIILE care au zguduit sistemul medical românesc. Siguranța bolnavilor, la voia sorții
  Articolul următorStudiu de secvențiere SARS CoV-2: Noua tulpină din Marea Britanie ar putea deveni dominantă și în România