78% dintre români sunt de părere că restaurantele ar trebui redeschise, potrivit unui sondaj realizat la solicitarea Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

Potrivit unui comunicat al HORA, studiul a urmărit să afle ce simte publicul legat de închiderea restaurantelor la interior în condițiile actuale și cât de importante sunt aceste spații pentru ei.

Astfel, 78% dintre cei chestionați consideră că restaurantele ar trebui redeschise, în condițiile în care 80% din români sunt de acord, total sau parțial, că proprietarii de hoteluri, restaurante, cafenele trebuie despăgubiți economic de către stat, industria Horeca fiind una dintre industriile cele mai afectate de măsurile economice luate în pandemie.

38% din populație consideră că este foarte important pentru viața lor socială să poată merge în mod regulat la restaurant sau la cafenea.

56% din români obișnuiau să iasă cel puțin o dată pe lună la restaurant înainte de impunerea măsurilor de închidere a restaurantelor și 48% ar merge mâine dacă acestea ar fi redeschise cu normele sanitare și de distanțare socială.

Studiul CURS s-a efectuat față în față, în perioada 2-9 noiembrie, în rândul populației adulte rezidente în România, în mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani. Volumul eșantionului: 1067 respondenți, 18+, cu o marjă de eroare +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

În baza rezultatelor studiului, reprezentanții HORA afirmă, încă odată, că restricționarea totală a vânzării și a consumului în restaurant este o măsură radicală care  nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii, ci doar aduce mari prejudicii sectorului.

Articolul precedentSite-ul ANAF, închis până duminică dimineață
Articolul următorDispute în Cehia, după votarea „celei mai mari reduceri de taxe din istorie”