Steve Wozniak, co-fondatorul Apple: ”Criptomonedele vor avea soarta companiilor din era dotcom”

Co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, de regulă optimist în ceea ce privește fenomenul criptomonedelor, avertizează ca hype-ul din jurul tehnologiei blockchain este extrem de similar cu cel din era dotcom, când companiile au dat faliment într-un ritm alarmant.

„A fost un balon speculativ atunci și la fel simt acum și despre blockchain”, a declarat Wozniak la o conferință pe teme de tehnologie din New York.

O mare parte din companiile care promiteau să producă schimbări majore pe internet au falimentat extrem de rapid, a amintit Wozniak publicului.

Totuși, el a adăugat că tehnologia blockchain are un potențial real de implementare, deoarece este „descentralizată și demnă de încredere”. Dar, la fel ca internetul, ar putea dura mai mult decât era de așteptat să ajungă din urmă, ca eficiență și implementare, hype-ul timpuriu de care a dat dovadă până în prezent.

„Lucrurile nu se schimbă într-o zi, o mulțime de idei foarte bune ce țin de blockchain, dacă apar prea devreme, pot dispărea în scurt timp daca nu sunt pregătite să fie stabile pe termen lung”, a mai spus co-fondatorul Apple.

Criptomoneda Bitcoin a fost prima utilizare pentru tehnologia blockchain, dar ulterior aceasta a fost aplicată în nenumărate alte aplicații de atunci.

Wozniak a subliniat faptul că Ethereum are potențialul de a depăși hype-ul existent datorită capacității sale de utilizare și a disponibilității programatorilor de a-și construi propriile proiecte conexe. Ethereum este numele fundației care a creat tokenpul digital Ether , care a fost lansat pentru prima dată ca un demers de strângere de fonduri pentru dezvoltarea platformei. Companii precum Microsoft și J.P. Morgan au adoptat proiectul și extind domeniul de aplicabilitate al acestuia.

Bitcoin, pe care Wozniak l-a numit „aur digital’ în ciuda scăderii cu peste 60% în acest an, este încă „uimitor”, a spus el.

Wozniak a fondat Apple în 1976 împreună Steve Jobs în 1976 și s-a aflat în spatele lansării primelor computere ale companiei. El a vândut tot, mai puțin un Bitcoin la finele anului trecut, când cotația a crescut la aproape 20.000 de dolari, Cumpărările de Bitcoin pe care le-a făcut au fost determinate de dorința lui de a putea călători într-o zi fără să poarte la el bani cash sau carduri de credit.

Articolul precedent“F**k business; Go Boris!”: Noua doctrină economică Brexit (de Victor Popa)
Articolul următorPopulism ”ieftin”: Prețul la curent mai mic cu 3,53% pe kWh. Inflație crește peste 5%.

Comments are closed.