Populism ”ieftin”: Prețul la curent mai mic cu 3,53% pe kWh. Inflație crește peste 5%.

Preţul energiei electrice va scădea, în medie, cu 3,53%, de la 1 iulie, dar măsura decisă de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu va ține decât un an, iar în condițiile unei inflații de 5% în primul trimestru, și care continuă să crească, se vede de la o poștă ce este vorba iar de un ieftin populism.

În regiunea de furnizare Muntenia Sud (Municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu), tariful avizat pentru Enel Energie Muntenia este de 0,4508 lei/kWh, exclusiv TVA.

Până la 30 iunie 2019, consumatorii de electricitate vor plăti mai puţin cu 3,53% din acest tarif, față de cât plătesc acum către furnizorii de ultimă instanţă, potrivit ANRE.

O altă modificare din sectorul energetic este introducerea, de la 1 iulie, a furnizorului de ultimă instanţă opţional. Aceasta după ce ANRE a decis desemnarea Enel Energie Muntenia în calitate de furnizor de ultimă instanţă opţional (FUI opţional), pentru zonele de reţea Moldova, Oltenia, Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud.

Consumatorii din aceste regiuni pot schimba furnizorul lor tradiţional (CEZ pentru Oltenia, E.ON pentru Moldova şi Electrica pentru Transilvania şi Muntenia Nord) cu Enel, pentru a obţine un preţ mai mic cu 0,3%, dar fără a ieşi în piaţa liberă.

Articolul precedentSteve Wozniak, co-fondatorul Apple: ”Criptomonedele vor avea soarta companiilor din era dotcom”
Articolul următor”Suntem penultimii din UE la ponderea asigurărilor în PIB. Piața trebuie să recâștige încrederea oamenilor”

Comments are closed.