Societatea de transport București anunță că de la 1 august, odată cu aplicarea noii politici tarifare, vechile bilete cumpărate pentru transportul public, atât în Capitală, cât și în Ilfov vor fi convertite automat, conform noii oferte de mobilitate.

Validatoarele care funcționează pe vehiculele tuturor celor patru operatori de transport din zona metropolitană, integrate prin Sistemul Automat de Taxare aflat în proprietatea STB vor recunoaște atât vechile titluri de călătorie, cât și noile bilete integrate în sistem.

De exemplu, titlurile de 1,30 lei vor fi validate și recunoscute de către Sistemul Automat de Taxare (SAT) ca fiind bilete de 3 lei (valabile 90 de minute pe toate liniile de suprafață).

Abonamentele existente, din vechea ofertă, cum sunt cel de o zi, cel de șapte zile sau cel de 15 zile, vor fi recunoscute și convertite la abonamentul actualizat din noua ofertă tarifară, pentru aceeași perioadă de timp pentru care a fost achiziționat.

Toate titlurile vechi de călătorie, cu excepția abonamentelor pe o linie și pe două linii, vor fi recunoscute și vor fi valabile inclusiv pe liniile regionale.

De exemplu, dacă un călător are un abonament urban de 72 de ore, la validarea acestuia după data de 1 august, el va beneficia de transport în cele 72 de ore, inclusiv pe liniile regionale sau expres, ceea ce vechiul abonament nu îi permitea. Singurele titluri care vor rămâne valabile exact în forma în care au fost achiziționate vor fi abonamentele pe o linie și cele pe două linii, a anunțat STB.

Noua politică tarifară a transportului în comun de suprafață din regiunea București-Ilfov, corelată cu cea a Metrorex, va fi aplicată de la 1 august.

 

Articolul precedentDrulă, după întâlnirea cu transportatorii feroviari. Nicio concluzi, doar amenințări voalate pentru șefii CFR
Articolul următorȘeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, legături cu firme controlate de apropiați ai lui Liviu Dragnea