Directorii CFR vor fi evaluați, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, după întâlnirea cu reprezentanții operatorilor de transport. Drulă n-a pomenit nimic despre vreo demitere sau sancțiune, după ce sute de oameni au stat în trenuri, pe câmp, ore în șir. Directorul CFR, Ovidiu Vizante, și-a cerut scuze, iar situația e încheiată, a spus ministrul, relatează Realitatea PLUS. 

„Le-am explicat foarte clar şi ferm că rupem pisica în două. Cine va mai face vreodată rabat de la normele de siguranţă în transportul feroviar va suporta consecinţele. Consecinţe pe care oricum le voi înăspri faţă de legislaţia actuală. Deja a fost suspendat la activitate un operator privat de transport de marfă, care a produs acel accident de la Feteşti. Orice abatere de la siguranţă va avea minumum acelaşi răspuns”, este mesajul transmis de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, după întâlnirea de vineri cu operatorii feroviari.

Referitor la cele trei accidente feroviare înregistrate în ultimele două săptămâni, pe magistrala Bucureşti-Constanţa, ministrul a spus că „partea bună este că nu s-au soldat cu victime”. În schimb, „pagubele provocate infrastructurii sunt însemnate”, a arătat Drulă.

Pe de altă parte, el a apreciat munca celor de la CFR, care au făcut ”mici minuni”.

”Vreau să spun un mesaj pentru cei de la CFR SA, CFR Infrastructură şi pentru cei de la CFR Electrificare, care în aceste săptămâni au făcut mici minuni pentru a repara la Basarabi cinci kilometri de linie, la Feteşti – două fire distruse. Acum, au reuşit în această noapte să refacă circulaţia Bucureşti – Constanţa complet electrificată. Asta înseamnă că nu e mai e nevoie de schimbare de locomotivă şi că trenurile Bucureşti – Constanţa, pe acest motiv, al accidentului de la Feteşti, nu vor acumula decât 10-15 minute întârziere şi nu ore”, mai spus Cătălin Drulă.

Un tren cu sute de persoane, între care zeci de copii, de pe legătura Mangalia-București, care a stat aproape 10 ore în câmp în noaptea de miercuri spre joi, a cumulat peste 13 ore de întârziere! CFR Călători a anunțat, joi seară, că trenul IR 1991 Mangalia – Timișoara Nord a fost oprit în stația Valea Albă din cauza defectării locomotivei. Precizarea vine la aproape 24 de ore după ce trenul a plecat miercuri seară din Mangalia, la ora 19.40. Sosirea la destinație – Timișoara – trebuia să aibă loc joi, în jurul orei 24.00.

IR 1991 a plecat, miercuri, la ora 19:40 din Mangalia, iar ora de sosire în Timișoara era 10.48, joi, 29 iulie.

Trenul cu probleme: Sute de persoane, între care care zeci de copii, care au plecat aseară din Mangalia încă NU au ajuns la destinație

Pe traseu, până la sosirea în Capitală, trenul a staționat peste 9 ore în câmp din cauza vijeliei de miercuri noapte, când s-a rupt linia de contact pe magistrala 800, și a ajuns la București Băneasa în jurul orei 9.30, joi, 29 iulie, în loc de 23.59, miercuri, 28 iulie.

Florin Cițu, despre trenul cu copii care a stat 9 ore pe câmp: Să răspundă Ministerul Transporturilor și CFR

După plecarea spre Timișoara, locomotiva s-a defectat în stația Valea Albă, potrivit CFR. Compania a precizat că după schimbarea locomotivei, joi, trenul a pornit din nou în cursă în jurul orei 19:05.

Locomotiva IR 1991 s-a defectat după ora 16.00, la 15 km de Drobeta Turnu Severin. Locomotiva a fost declarată defectă la ora 16.13. Prima încercare de a înlocui locomotiva a eșuat pentru că și aceasta s-a defectat, după ce a ajuns la ora 17.30. Trenul a plecat ulterior cu o a treia locomotivă. Astfel că trenul a plecat după trei ore, acumulând, în total, 13 ore de întârziere.

Călătorii au primit în stația Roșiori apă și croissant, în stația Valea Alba pe perioada staționării au primit apă, iar în stația Turnu Severin au primit apă și croissant, potrivit anunțului companiei.

Siguranța și securitatea călătorilor nu a fost afectată, mai menționează CFR Călători în comunicatul de presă transmis joi seară.

Articolul precedentFlorin Cîțu se așteaptă ca fiecare ministru să prezinte public execuția bugetară: „Este imperativ să fim transparenți”
Articolul următorSTB, anunț de ultimă oră. Cum folosim vechile titluri de călătorie după 1 august, odată cu majorarea tarifelor