Ministerul Finanțelor Publice i-a nominalizat în Consiliul de Administrație al CEC Bank pe Laurențiu Mitrache și Bogdan Neacșu pentru poziția de director executiv, respectiv prim-vicepreședinte.

Anterior numirii, acíonarul majoritar, MFP, a decis despărțirea funcțiilor de conducere executivă și administrativă, cumulate până acum de Radu Grațian Ghețea, care va rămâne președinte al Consiliului de Administrație.

Cei doi nominalizați așteaptă confirmarea din partea Băncii Naționale a României. Splitarea poziției de director executiv – CEO de cea de președinte al Consiliului de Administrație a fost aprobată în AGA CEC Bank de acționarul principal, Ministerul Finanțelor Publice. Radu Grațian Ghețea, care a cumulat cele două funcții în fruntea CEC din 2007, va rămâne președinte al Consiliului de Administrație, potrivit Profit.ro  https://www.profit.ro

După doi ani la Garanti, în aprilie anul trecut a fost numit în funcția de director executiv al diviziei de risc al Băncii Comerciale Carpatica și membru al Comitetului Directorilor cu un mandat de patru ani. După fuziunea băncii cu Nextebank, în urma căreia a rezultat Patria Bank, Bogdan Neacșu a fost recurtat în poziția de vicepreședinte de risc al noii entități. Patria a fuzionat ulterior și cu Banca Comercială Carpatica.

Laurențiu Mitrache nu lucrează în momentul de față nicăieri. Din piața bancară s-a retras în martie 2016, când a fost înlocuit de la conducerea Leumi Bank, într-un context în care fusese condamnat pe fond cu suspendare, alături de alte persoane din conducerea băncii trimise în judecată în 2012 de DNA într-un dosar pe abuz în serviciu.

În toamna aceluași an 2016, însă, în calea de atac a obținut achitare definitivă la Curtea de Apel Bacău, alături de toți ceilalți inculpați din dosar, achitare dispusă inclusiv pentru acuzația de participare improprie la infracțiunea de acces fără drept la un sistem informatics în cazul căreia instanța inferioară constatase intervenția prescripției.

După achitare, nu a revenit imediat în sistemul bancar, ci în noiembrie 2016 a devenit președintele Federației Române de Tenis. Cariera bancară și-a început-o la Banca Română pentru Dezvoltare, unde a lucrat până în 1997. A acceptat apoi oferta turcilor de la Demir Bank, unde a ajuns vicepreședinte, iar din 2000 până în 2006 a condus Volksbank. Următoarea mutare a fost la Leumi Bank, bancă pe care a condus-o până la finele lui 2015.

Articolul precedentOPEC, neputincioasă în a împiedica prețul petrolului să ajungă la 100 de dolari pe baril
Articolul următorPrețurile în industrie au crescut în august cu 0,6%

Comments are closed.