SRTv, contract de 350 milioane de lei pe 4 ani cu RADIOCOM

Societatea Română de Televiziune (SRTv) are de astăzi un contract de 350 milioane de lei cu RADIOCOM, a anunțat ministerul de resort.

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (RADIOCOM), sub coordonarea Ministerului Comunicațiilor, a încheiat un acord cadru pe patru ani cu Societatea Română de Televiziune (SRTv), pentru prestarea serviciilor de preluare, transport și difuzare a programelor publice de televiziune, pe cale terestră în format digital, a anunțat marți Ministerul.

Contactat de HotNews.ro, ministrul comunicațiilor, Petru Cojocaru, a declarat că valoarea acordului cadru pentru cei patru ani este de aproximativ 350 milioane de lei (inclusiv TVA).

„Având în vedere negocierile susținute  pe care le-am avut în ultimii trei ani cu SRTv, semnarea pentru prima dată a unui acord cadru pe o perioadă de patru ani reprezintă un succes comun al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale și RADIOCOM în perspectiva continuării și finalizării procesului de implementare a televiziunii digitale terestre în România”, se arată într-un comunicat al MCSI.

Semnarea acordului cadru a avut la bază demararea de către SRTv a procedurii de negociere fără publicare pentru achiziția de servicii privind preluarea, transportul și difuzarea programelor televiziunii publice, inserțiile și transmisiile interne și internaționale, pentru o perioadă de patru ani, începând cu 1 ianuarie 2019

RADIOCOM a depus oferta, în conformitate cu documentația de atribuire, în data de 17.09.2018. În urma ședinței de negociere, care a avut loc la sediul SRTv, oferta depusă de RADIOCOM a fost declarată, de către comisia de evaluare, conformă cu cerințele din documentația de atribuire.

Semnarea acordului cadru deblochează procedura de negociere cu Banca Europeană de Investiții (BEI), în vederea încheierii unui acord de finanțare, condiție necesară demarării achiziției de echipamente și servicii aferente implementării proiectului de televiziune digitală terestră.

Finanțarea BEI alături de fondurile atrase în urma derulării unei proceduri de achiziție pentru finanțare de la o bancă comercială și fondurile din surse proprii vor permite implementarea proiectului de televiziune digitală terestră.

RADIOCOM este operatorul național care asigură, conform licenței, preluarea, transportul și difuzarea programelor publice de televiziune în format digital terestru, începând din 17 iunie 2015, printr-o soluție tranzitorie

Articolul precedentANCOM pune sub semnul întrebării credibilitatea statului în fața investitorilor momiți cu avantajele PPP
Articolul următorDaniel Zamfir, susținut de Senat să-i bage pe BNR-iști în pușcărie

Comments are closed.