Sprijin de până la 25.000 de lei pentru participarea la târguri internaționale

Aplicația pentru Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români a devenit activă și are un buget de 7,8 mil. lei.

Programul urmăreşte stimularea mediului de afaceri prin crearea unor noi instrumente de promovare individuală pe piețele externe a operatorilor români prin susținerea participărilor la târguri și expoziţii cu caracter internațional, organizate în afara țării, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, precum și participarea la misiuni economice.

De avantajele schemei de minimis, printr-un proces simplificat de aplicare și decontare, pot beneficia și SRL-D-urile, institutele de cercetare științifică–dezvoltare tehnologică și instituțiile medicale, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Finanțarea se acordă operatorilor economici în sume fixe, de tip sprijin forfetar, astfel: 25.000 lei pentru participarea la târguri si expoziții internaționale și 10.000 lei pentru participarea la misiuni economice internaţionale.

Bugetul alocat prezentei sesiuni de depuneri a cererilor de înscriere este de 7,8 milioane de lei.

Bugetul total estimat pentru perioada 2017-2020 al schemei de minimis este de 71 de milioane de lei, iar numărul estimat de firme beneficiare este de 5.000. Finanțarea este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

”Îi încurajez pe antreprenori să aplice și să se lanseze pe piețele internaționale. Birocrația va fi la un nivel minim posibil, interacțiunea va fi cu precădere în spațiul virtual”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Sectoarele economice sprijinite în cadrul schemei sunt: tehnologia informaţiei; sectorul alimentar; fabricarea mobilei; industria textilă; cercetare, inovare ştiinţifică şi medicală.

Potrivit Grilei de evaluare a cererilor, vor obține punctaj suplimentar firmele care au ales ca piețe-țintă zone non-UE, cu prioritate Africa sau Asia, care dețin brand propriu și au un site într-o limbă de circulație internațională.

Conținutul fiecărei cereri va fi evaluat și se vor acorda punctaje în raport cu criterii precum tipul activității, piața țintă, regiunea geografică, sectorul economic, deținere de brand propriu.

Aplicația va rămâne deschisă până la data de 24 septembrie 2018.

Articolul precedentProiectul Legii insolvenței al PSD are o dedicație: Realitatea TV, post incomod Puterii actuale
Articolul următorPoliția televiziunilor amendează Realitatea TV pentru obiectivitate

Comments are closed.