Ministerul Finanțelor a prezentat oficial proiectul legii de modificare a procedurilor de insolvență, cu anumite modificări față de varianta inițială care a apărut în presă săptămâna trecută.

Proiectul este avizat de Ministerul Justiției, astfel că nu mai există piedici în calea adoptării ordonanței de către Guvern. Însă au rămas multe prevederi prin care pot fi salvate companii, de stat sau chiar private de la faliment, scăpând de obligațiile de plata creanțelor către stat precum și acele prevederi cu dedicație pentru firmele care nu sunt abonate la contractele cu statul și se află în procedură de insolvență și automat pot fi declarate în faliment.

În noua variantă schimbările față de varianta inițială a modificărilor la legea insolvenței legate de criteriile de ștergerea a până la 50% din datoria către stat, condiții suplimentare prin care statul poate poate cesiona creanțe, precum si eliminarea termenului mai scurt în care instanța trebuia să se pronunțe asupra unei  cereri de faliment a statului creditor cu peste două treimi, dacă firma în insolvență nu respectă anumite condiții.

Au fost menținute însă cele mai controversate prevederi ca obligația acceptării declanșării procedurii de insolvență să constea în acumularea de creanțe către bugetul statului în proporție mai mică de 50% din total datorii, iar dacă procedura de insolvență nu este finalizată în termen de cinci ani, firma intră automat în faliment, ultima fiind cu dedicație pentru Realitatea media.

„Legat de dezvăluirile pe care le face, legat de felul în care practic lucrăm pentru România, aş vrea să dau o veste neplăcută telespectatorilor Realitatea TV. De vreo două zile mă gândesc dacă să vorbesc sau nu despre ea…Vestea este că domnii Dragnea şi Teodorovici lucrează la această lega a insolvenţei, cu obiect strict închiderea şi falimentarea Realitatea TV. Formatul care a trecut în această dimineaţă de nişte avize ministeriale şi care se aşteaptă să fie aprobat, vizează direct Realitatea TV, nu are treabă cu insolvenţa din România şi dânşi au dorit, prin nişte metode ilegale, printr-o ordonanţă eventual, să vizeze direct Realitatea TV. Nu vreau să se sperie nimeni, noi luptăm în continuarea. Dar asta era motivul pentru care Orlando „minte-puţină” se răstise la Tudorel Toader, pentru că ministrul Justiţiei nu voia să semneze acest proiect legat de legea insolveţei pentru că este ilegal şi vizează strict Realitatea TV”, a afirmat Cozmin Guşă.

Consultantul politic a precizat că, prin această Ordonanţă, Liviu Dragnea şi dânșii doresc să închidă emisia Realitatea TV. „Nu ştim ce se va întâmpla, noi luptăm cu mijloace legale, însă telespectatorii noştri să se aştepte inclusiv la acest lucru. Practic, este proiect este făcut special pentru a închide Realitatea TV. Ăsta este triunghiul de călăi: Liviu Dragnea, Orlando Teodorovici şi Darius Vâlcov”, a declarat Cozmin Guşă.

Articolul precedentAntalis SA București preia Verla SRL Cluj
Articolul următorSprijin de până la 25.000 de lei pentru participarea la târguri internaționale

Comments are closed.