Pichetarea de către sindicaliștii de la Metrorex a sediului Ministerului Transporturilor nu a avut ca obiectiv doar organigrama companiei sau a faptului că nu există lucrători autorizați care să repare trenurile aflate în circulație, ci mai ales refuzul ministrului de a nu mai prelungii contractul dintre societatea administrată de sindicat prin care se închiriau spațiile comerciale din stațiile de metrou.

Contractul de închiriere dintre firma sindicaliștilor Sindomet și Metrorex atribuia administrațiilor spațiilor comerciale către firma sindicaliștilor. Astfel sindicatul de la Metrorex obținea venituri substanțiale, care erau repartizate către angajați.

Contractul datează din 2003 și a fost prelungit de atunci de două ori. Acesta expiră însă pe 26 septembrie, iar conducerea Metrorex nu mai vrea să-l prelungească, preluând în administrare spațiile comerciale. Decizia Metrorex are și susținerea ministrului Lucian Șova, care a susținut, la întâlnirile cu reprezentanții sindicatelor, că administrația Metrorex are obligația să își optimizeze veniturile, inclusiv pe cele obținute din închirierea spațiilor comerciale”.

Sindomet Servcom SRL are în administrare toate spațiile comerciale din stațiile de metrou, cu excepția restaurantului McDonald’s din stația Piața Unirii2. Veniturile şi cheltuielile obţinute din activitatea contractului s-au repartizat din 2003 până în 2017, în cote de 25% pentru Metrorex și 75% pentru Sindomet iar începând cu 26.09.2017, procentele de repartizare sunt 36% pentru Metrorex și 64% pentru Sindomet Servcom SRL.

Marți, Metrorex a anunțat că va organiza o licitație pentru închirierea spațiilor după ce va expira cotractul cu sindicaliștii.

”Adunarea Generală a Acționarilor a solicitat Consiliului de Administrație și conducerii executive a Metrorex organizarea unei licitații pentru închirierea spațiilor, conform procedurilor legale la expirarea perioadei pentru care a fost încheiat contractul (26 septembrie 2018)”, precizează reprezentanții Metrorex, într-un comunicat.

Articolul precedentInvestiție de 1 mld. euro: BMW creează 1.000 de joburi în Ungaria
Articolul următorCompania Hebe SA suspectată de poziție dominantă în piață

Comments are closed.