Investiție de 1 mld. euro: BMW creează 1.000 de joburi în Ungaria

BMW AG investește 1 miliard de euro într-o nouă fabrică de asamblare la Debrețin, Ungaria, prima sa fabrică inaugurată în Europa în aproape două decenii.

Producătorul de mașini de lux își întărește astfel prezența europeană, pe fondul protecționismului în creștere, comentează Bloomberg.

Instalația va produce 150.000 de vehicule pe an, atât autovehicule electrice, cât și vehicule cu motor cu combustie, a declarat marți producătorul de automobile din Munchen.

Va fi prima unitate de producție a noului BMW de după anul 2000, când a decis să construiască un site la Leipzig, a declarat un purtător de cuvânt, refuzând să confirme ce modele va produce în Ungaria.

„Acum ne întărim activitățile în Europa pentru a menține un echilibru mondial de producție între Asia, America și continentul nostru de origine”, a declarat directorul executiv al BMW Harald Krueger.

Fabrica va fi amplasată în apropierea orașului Debrețin, la aproximativ 124 de mile est de Budapesta. Construcția va începe în a doua jumătate a anului 2019.

Compania germană, ca și alți constructori de automobile la nivel mondial, se află sub presiunea politicilor comerciale globale, care descurajează exporturile la mare depărtare de locul fabricării și totodată trebuie să facă față cheltuielilor record pentru realizarea autoturismelor electrice.

BMW exportă majoritatea SUV-urilor sale populare din Carolina de Sud în Europa, o dar această strategie care ar putea deveni din ce în ce mai dificil de pus în practică dacă amenințările tarifare devin realitate. Dumincă, producătorul german a anunțat că a majorat prețurile pentru SUV-urile importate din SUA în China, după ce asiaticii au mărit tarifele ca riposte la măsurile similar adoptate de americani.

Prin demararea procesului de fabricație din Ungaria, BMW, al cincilea producător de mașini de lux din lume, va începe să producă vehicule în Europa Centrală.

Fabrica din Debrețin va genera aproximativ 1.000 de locuri de muncă. Ungaria are o rată a șomajului de 3,6%. Multe firme din această țară întâmpină dificultăți la ocuparea forței de muncă.

Articolul precedentLeul se relaxează. Depreciere slabă la BNR
Articolul următorSpațiile comerciale, mărul discordiei dintre Metrorex și sindicaliști

Comments are closed.