România este la un pas de o criză economică majoră din cauza războiului de la graniță. 77% dintre managerii firmelor mici si mijlocii spun că vor crește prețul produselor și serviciilor în perioada următoare. 

Conform unui sondaj al  Consiliului National al IMM-urilor din Romania, aproape 90% dintre cei chestionați au afirmat că resimt creșteri ale costurilor pentru produse și servicii, ca urmare a uzate de conflictul din Ucraina.
Mai mult de 3 sferturi dintre repondenți, mai precis 77%, au precizat că vor majora, într-o proporție sau alta, prețul produselor si serviciilor in perioada următoare.
În ceea ce privește efectele crizei din Ucraina și blocarea relațiilor economice cu Federația Rusă, 93,5% dintre respondenți consideră că în România va începe o criză economica. Astfel, 60% dintre întreprinzători intenționează să amâne investițiile și doar 3,7% vor continua planurile de investiții.
Pe de altă parte, interesant este faptul că mediul de afaceri autohton al IMM-urilor nu are o explunere foarte mare pe spațiul Rusia-Ucraina. 8 din 10 întreprinzători au spus că nu au o relatie de afaceri in acest sens.  Dintre cei care au afaceri legate de zona respectivă, 7 din 10 au declarat că au oprit colaborarea.
Articolul precedentAnglia, lovită de cea mai mare inflație din ultimii 30 de ani. Prețurile au sărit aer
Articolul următorFlorin Cîțu: Sunt îngrijorat de inflație, de deficitul bugetar, de dobânzile internaționale