Softul folosit în procesul de evaluare şi recalculare a pensiilor a devenit funcțional de vineri. Potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan, noul soft va colecta datele din toate cele aproape cinci milioane de dosare din sistemul public de pensii. 

urcan a precizat că a verificat, împreună cu reprezentanți ai Casei Naţionale de Pensii Publice, modul în care funcționează softul. De asemenea, s-a decis suplimentarea personalului, astfel încât procesul de evaluare să se desfășoare cât mai rapid.

”Softul include o matrice de colectare detaliată a datelor din aceste dosare tocmai pentru a permite, ulterior, recalcularea pensiilor în funcție de formula pe care o va stabili noua lege, după dezbaterea ei în Parlament. În paralel cu identificarea soluției tehnice pentru colectarea datelor, avansăm cu proiectul legislativ de reformă a sistemului public de pensii, aflat acum în lucru la Ministerul Muncii”, a scris Turcan, pe Facebook.

Ministrul Muncii estimează procesul de evaluare a pensiilor va dura un an.

Articolul precedentMinistrul Energiei: Problemele minerilor se rezolvă până la sfârșitul săptămânii
Articolul următorBugetul 2021 | ASTĂZI – Cea mai lungă zi de dezbateri din Parlament pe banii țării. Cine dă raportul în comisiile de specialitate