Poșta Română atrage atenția asupra unui nou val de mesaje trimise de hackeri în numele companiei prin care oamenii se pot trezi fără bani în conturi. 

Concret, aceste mesaje sunt trimise prin SMS sau e-mail românilor care sunt anunțați că trebuie să primească un colet, însă adresa este incorectă, iar ulterior le este cerută o sumă de bani, astfel că își dau datele bancare. Hoții ajung chiar să poată retrage bani de la bancomat fără să aibă nevoie de PIN, avertizează Poșta Română.” Compania Națională Poșta Română atrage atenția că în ultima perioadă s-au intensificat acțiunile de phishing care folosesc numele Companiei în mesajele transmise prin SMS ori pe e-mail. Prin ele, infractorii cibernetici atentează la conturile și la datele dumneavoastră personale. De exemplu, de pe un număr de telefon de România se trimite un SMS prin care destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să i se livreze un colet, dar adresa este incorectă. 

Se indică un link care are în componență cuvintele ”posta”/”post” și/sau ”romana”. După accesarea link -ului, sunt solicitate date personale – adresă poștală, de e-mail, număr de telefon și se generează o interfață de plată asemănătoare oricărui alt portal, specific plaților pe internet. Prin această interfață vă este solicitată o sumă simbolică. După completarea datelor cerute de interfață – număr card, data expirării, titular card, codul de siguranță – se primește un cod de la bancă. 

Sub această interfață sunt hackerii care introduc datele cardului în aplicația Apple Pay, sustrăgându-vă, astfel, banii. Din acest moment, hoții cibernetici vor putea să facă plăți online la terminale POS sau să scoată bani de la ATM-uri, fără a avea nevoie de PIN-ul dumneavoastră! Sunt folosite chiar expresii de siguranță folosite de bănci, în general, de genul: ”nu comunica nimănui…”.În momentul în care se introduce codul transmis de bancă (în unele cazuri sunt transmise mai multe coduri, în mesaje repetate), banii de pe card dispar. Poșta Română operează exclusiv cu site-ul său oficial: www.posta-romana.ro și pe pagina oficială de Facebook: Compania Națională Poșta Română.

Articolul precedentMii de români săraci riscă să rămână și fără cardurile de energie. Schimbare de ultimă oră în guvern
Articolul următorInvestiție japoneză într-o fabrică de acumulatori, în Feteşti