Veste extrem de proastă pentru românii care au beneficiat de cardurile de energie. Cei care au completat greșit formualrele sau și-au falsificat situația familială se pot trezi că le sunt anulate beneficiile.

Autoritățile pot oricând să retragă voucherele dacă descoperă că nu erau îndeplinite condițiile în momentul în care cardurile au fost distribuite, prevede un nou proiect de Ordonanță de Urgență.

“În cazul în care pe durata valabilității cardului de energie se constată, din motive de indisponibilitate sau acuratețe a informațiilor la momentul efectuării interogărilor bazelor de date, că la momentul acordării sprijinului beneficiarul nu era eligibil pentru primirea sprijinului, cardul de energie se anulează și sumele cheltuite aferente cardului de energie se suportă din bugetul de stat”, se arată în document.   

Potrivit exprimării folosite în proiect, banii deja cheltuiți nu se vor returna statului, sumele fiind acoperite din buget, scrie avocatnet.ro, care a trimis și o solicitare către MIPE cu privire la clarificarea acestei interpretări. 

Articolul precedentMarile companii de stat, fruntașe pe lista rușinii la ANAF! CFR, Tarom, Unifarm, datoare fiscului cu miliarde de lei
Articolul următorSMS-ul care te poate lăsa fără bani în cont – Noua metodă prin care sute de români au rămas fără economii