Sindicaliștii Metrorex au renunțat că renunță la protestul care a blocat vineri Bucureștiul, în urma negocierilor de la Prefectura București cu conducerea companiei și cu prefectul Alin Stoica. Protestatarii au acceptat să suspende acțiunea în schimbul acceptării de către Metrorex a faptului că Sindicatul este reprezentantiv la nivelul companiei.

În plus, vor continua negocierile Metrorex – sindicat în următoarele zile, timp în care sancțiunile disciplinare anunțate de conducerea companiei sunt suspendate.

„Vom elibera calea de rulare. Nu cred că se va relua circulația trenurilor în seara aceasta. În sfârșit, domnul Drulă a recunoscut că trebuie să negocieze cu USLM. Săptămâna viitoare ne vom vedea zi de zi pentru a discuta problemele: angajările, lipsa fondurilor și a personalului. Prima greseală pe care a facut-o guvernul Cîțu a fost că a făcut o legea care blocheaza bugetul. Am cerut să nu ni se micșoreze salariile. Protestul este 100% legal”, a spus liderul de sindicat.

„Vreau să lămurim un lucru pentru toată lumea: Acțiunea nu are nicio legătură cu spațiile comerciale. – contractul se află pe rolul instanței la Tribunalul București, avem încredere în instanță, așteptăm să se pronunțe. Nu are nicio legătură cu ceea ce s-a spus”, a mai spus acesta.

Întrebat ce le transmiste celor care au avut de suferit de pe urma grevei spontane, acesta a spus: „le transmit multă sănătate bucureștenilor”.

Începând de mâine, circulația se va relua conform programului normal.

Alin Stoica: Sâmbătă dimineață oamenii vor circula cu metroul

„Oamenii au înțeles că trebuie să înceteze protestul. Tehnic nu este posibilă reluarea circulației acum. Nu știu de ce, nu mă pricep la treaba asta.

Mâine dimineață oamenii vor circula cu metroul. Eu nu sunt implicat în negociri. Interesul meu era să dăm drumul la circulație pentru cetățeni”, a spus prefectul Alin Stoica, după întâlnirea cu sindicaliștii.

Articolul precedentGreva de la metrou a afectat sistemul energetic al Bucureștiului
Articolul următorMĂSURILE luate de marile centre comerciale după restricțiile anunțate de autorități împotriva COVID-19