Greva de la metroul bucureștean a afectat întregul sistem energetic al Capitalei, pentru că Metrorex este un consumator major. Mai mult, în unele stații alimentarea cu energie electrică a fost oprită de către angajații metroului, nu de către cei ai furnizorului.

„Noi am trimis energia în sistemul energetic naţional, iar acum suntem o victimă colaterală cu pierderi semnificative din punct de vedere financiar”, a declarat Viorel Tudose, administratorul companiei Getica 95, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, angajaţii metroului n-au anunţat pe nimeni, nici pe cei de la Dispeceratul energetic, astfel încât să fie luate măsuri pentru echilibrarea sistemului energetic, în condiţiile în care Metrorex consumă o cantitate mare de energie.

„Şi noi am fost sunaţi de cei de la distribuţie să ne întrebe ce se întâmplă, că este un haos, nu ştia nimeni. În acest moment este dezechilibrat tot sistemul de distribuţie al Bucureştiului”, a subliniat reprezentantul companiei de energie.

 

Articolul precedentPrelungirea scutirii de la plata impozitului specific datorat de operatorii din HORECA cu 90 de zile, aprobată de Guvern
Articolul următorSindicaliștii de la metrou suspendă greva. Metrorex își reia activitatea!