Senatul a votat modificările de la Codul Fiscal cu 96 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”. Proiectul va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Potrivit proiectului, se clarifică prevederile referitoare la termenul de depunere a declaraţiilor aferente regimurilor speciale prevăzute la art. 314, 315 şi 315^2 din Codul fiscal, stabilind în mod expres ultima zi calendaristică a fiecărei luni, chiar dacă aceasta este nelucrătoare. În actuala variantă a Codului fiscal se prevede că aceste declaraţii se pot depune până la finalul următoarei luni, după încheierea perioadei fiscale acoperite.

„Vor fi evitate situaţiile în care, deşi declaraţia aferentă regimurilor speciale (…) era depusă în termen, conform legislaţiei din România, exista posibilitatea ca, potrivit legislaţiei din statele membre de consum, să se considere că termenul respectiv a fost depăşit, iar persoanei impozabile care aplică regimul special în România să îi fie aplicate dobânzi şi penalităţi”, stipulează proiectul.

Totodată, actul normativ stabileşte abrogarea prevederilor referitoare la posibilitatea desemnării unui reprezentant fiscal autorizat în cazul anumitor categorii de importuri în România de bunuri care au fost transportate dintr-un teritoriu terţ.

Proiectul mai prevede că pentru accizele aplicate producţiei de gaze naturale utilizate în scop tehnologic se introduc dispoziţii similare cu cele aplicate energiei electrice.

„Transpunerea în legislaţia naţională a acestei directive va avea un impact favorabil asupra mediului de afaceri, deoarece, prin păstrarea de către prestatorii de servicii de plată de evidenţe referitoare la plăţile transfrontaliere şi punerea acestora la dispoziţia autorităţilor fiscale, acestea vor dispune de mai multe informaţii pentru a detecta frauda în materie de TVA în sectorul comerţului electronic şi pentru a colecta TVA suplimentară”, se mai arată în expunerea de motive.

Proiectul va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Ultimele secunde în RA-02795: groază, cum mureau pasageriiVerdictul lui Putin cu privire la România – pregătiți-văDan Voiculescu a fost acuzată de o infracțiune gravăDezvăluită adevărata mărime a pensiei Ilie NăstaseCe înseamnă de fapt litera „M” de pe palmăSecretul știut de puțini pentru a învinge diabetul!

Te-ar mai putea interesa

Cei mai buni pantofi de mers pentru bărbați pe care să îi poarte toată ziua fără disconfortArchStride

ținându-te uscat și cald iarna cu pantaloni căptușiți cu lânăElseoon

Galaţi: Frigidere de vânzare, aproape gratuit! Vezi pretulFrigidere | Anunț sponsorizatClick aici

Alexia, fata cu bratele puse la loc de chirurgi, si-a colindat binefacatorii, dupa un an – VIDEO

15 Mâncăruri pe care să nu le mănânci, pentru că cauzează cancerHealthSupportMag.com

Avion prabusit in Austria – Nu exista supravietuitori – Fragmente din avion gasite intr-o zona muntoasa inzapezita

Galaţi Canapele nevândute sunt oferite aproape gratuit (vezi prețurile)Canapele și canapele | Cauta reclame

Cât costă să instalați o pompă de căldură în casă? – prețurile din 2023 s-ar putea să vă surprindăPompe de căldură | Anunț sponsorizat

Ofertă limitată de stoc – scaune recliner la preţuri imbatabile!Scaune cu recliner | Cauta reclame

by Taboola

Articol partener

REALITATEASPORTIVA.NET

Doliu în Germania! Un fotbalist a decedat la doar 25 de ani

Articol partener

REALITATEASTAR.NET

Antonia a pășit nemachiată pe covorul roșu la Elle Style Awards 2023 FOTO

Articol partener

TABU.RO

După mega-scandalul drogurilor în care a fost implicat, Dorian Popa şi-a făcut public rezultatele analizelor. Surpriză!

Urmărește știrile Realitatea.NET și pe Google News

Mai multe articole despre:

senat vot cod fiscal,  modificari cod fiscal,  noul cod fiscal

Ce părere ai despre acest articol?

Articolul precedentScandal pe numărul de kilometri parcurși cu mașina personală: Guvernul limitează folosirea la 6.500 km/an, prin „România Neutră”
Articolul următorAtenție la „investiții” financiare! Cum s-a trezit un român cu un credit de aproape 40.000 de lei, deși n-a fost deloc la bancă