Pachet salarial uriaș pentru directorul general Ford: peste 17 milioane dolari anul trecut. Jim Hackett, care a preluat conducerea Ford în mai 2017, a câştigat de 276 de ori valoarea medie a compensaţiei de care au beneficiat angajaţii companiei – 64.316 dolari.

 

Directorul general al Ford, Jim Hackett, a câştigat anul trecut 17,1 milioane de dolari – reprezentând salariul, bonusul şi opţiuni cu acţiuni pe termen lung – în creştere faţă de 16,3 milioane de dolari în 2017, se arată într-un document remis de producătorul auto către Autoritatea de supraveghere a pieţelor financiare din SUA (SEC), transmite Reuters.

Incluzând valoarea pensiei şi alte compensaţii, şeful Ford a obţinut anul trecut 17,70 milioane de dolari.

Preşedintele Bill Ford a fost recompensat pentru 2018 cu 12,5 milioane de dolari – salariul, bonusul şi opţiuni cu acţiuni. Incluzând valoarea pensiei şi alte compensaţii, el a câştigat 13,8 milioane de dolari.

Anul trecut, profitul ajustat înainte de taxe al companiei a scăzut la şapte miliarde de dolari, de la 9,6 miliarde de dolari în 2017.

Compensaţia primită de Hackett pentru 2018 o depăşeşte pe cea a noului director general al Fiat Chrysler Automobiles, Michael Manley, care a obţinut 708.498 dolari în primele şase luni în care a condus producătorul auto italo-american.

În ultimul trimestru al anului trecut, Ford a înregistrat pierderi în toate regiunile, exceptând America de Nord, potrivit Agerpres. În aceste condiţii, Ford a decis să îşi restructureze operaţiunile din Europa, să închidă uzine din America Latină şi să concedieze mai multe mii de angajaţi în China.

Ford este prezent şi pe piaţa din România. În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport.

Articolul precedentEvoluția sistemului de pensii private în anul 2018
Articolul următorStandard & Poor’s menține ratingul României, dar îl condiționează de lupta anticorupție