Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a declarat în exclusivitate pentru Realitatea Plus că instituția a avut încasări cu 22% mai mari decât anul trecut, ceea ce ar însemna aproximativ 50 de miliarde de lei în plus. Pe de altă parte, Heiuș a anunțat și recuperarea a peste 25 de milioane de lei din prejudiciile produse de marii corupți.

„În primele 8 luni ale anului 2022 ANAF a reușit să colecteze mai mult decât în anul 2022 cu 22% mai mult, în indice nominal, respectiv cu 12,5%, indice real, ținând cont de rata inflației pe primele 8 luni ale anului curent. (…) Practic am încasat, față de anul trecut, pe aceeași perioadă, 47 de miliarde de lei în plus și am ajuns la 246,2 miliarde de lei încasări pe primele 8 luni ale anului 2022,” a afirmat Heiuș, în exclusivitate la Realitatea Plus.

Întrebat dacă această majorare a încasărilor ar putea fi sursa majorării pensiilor, președintele ANAF a afirmat că „veniturile bugetului general consolidat totdeauna sunt limitate, cheltuielile pot fi nelimitate. Prioritizarea cheltuielilor totdeauna o face guvernul prin politicile guvernamentale pe care le consideră că sunt prioritare”.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentBonificatii pentru cei care consumă puțin curent – Nicolae Ciucă: „Avem măsuri prin care să reducem risipa”
Articolul următorFostul premier Nicolae Văcăroiu. Eu n-aș fi acceptat liberalizarea pieței energiei, nici închiderea termocentralelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau