Banca Națională taxează Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, după ce a amendat 19 bănci. Eugen Rădulescu, membru în consiliul de administrație al BNR spune că această decizie de a amenda băncile pentru modalitatea de calcul al ratelor la creditele acordate românilor reprezintă „un monument de ignoranță”.

„Cea mai recentă dintre deciziile pe care le-a luat ANPC în legătură cu creditarea bancară şi cu dobânzile care sunt stabilite reprezintă un monument de ignoranţă. Nu se poate să spui că dobânda se poate calcula altfel decât înmulţim creditul cu rata dobânzii sau că nu e moral, nu e etic.

Dacă voi veţi plăti creditul în felul acesta, peste 10 ani veţi constata că aţi plătit numai un sfert din credit şi aţi plătit mai mult dobânzi. E aritmetică aici, nu e altceva. Dacă unui deponent la o bancă i se spune ai depus acum 1.000 lei, dar dobânda o vei încasa peste 20 de ani. Asta e ce cere ANPC”, a declarat Rădulescu.

Reprezentanții ANPC anunță că săptămâna viitoare vor veni cu explicații pentru decizia lor și cum ar trebui să se calculeze ratele lunare, care s-au dublat în ultimul an. 

Articolul precedentSchimbări majore la plafonarea facturilor de energie – Milioane de oameni ar putea rămâne fără reducere
Articolul următorDan Andronic – nepotul unui general securist – Dezvăluiri grele despre personajul nefast al tuturor combinatiilor posibile si imposibile