Valul scumpirilor energiei electrice și a gazelor naturale lovește în plin Marea Britanie. Companiile de utilităţi încearcă să obţină un important pachet guvernamental de sprijin, în condiţiile în care creşterea explozivă a preţurilor ameninţă să falimenteze numeroși furnizori.

Guvernul britanic are programată luni o nouă rundă de discuţii cu industria, după ce ministrul pentru mediul de afaceri Kwasi Kwarteng a spus că micii furnizori sunt sub presiune, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Acum marii furnizori vor să beneficieze de un plan de salvare care să îi ajute să facă faţă costurilor apărute odată cu preluarea clienţilor micilor furnizori care ar putea da faliment, au declarat surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, există îngrijorarea că ar putea apărea o situaţie în care mai mulţi furnizori vor da faliment simultan. De aceea, marile companii propun un plan de sprijin guvernamental.

În condiţiile în care preţul gazelor naturale aproape s-a triplat, din cauza unor probleme de aprovizionare, şapte furnizori din Marea Britanie au dat faliment în acest an. Companiile care nu au folosit procedurile de hedging au vândut energie clienţilor la un preţ mai mic decât cel pe care l-au plătit pentru a cumpăra respectiva energie iar plafoanele de preţ de pe piaţa reglementată înseamnă că nu pot transfera aceste costuri pe seama consumatorilor.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentAdrian Câciu: „Scumpirile sunt în cascadă. Intrăm în stagflație dacă nu e stopat prețul la energie. Lucrurile sunt scăpate de sub control!”
Articolul următorPlafonarea prețului la energie, susținută la unison de reprezentanți ai PNL și PSD: „Este singura soluție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau