Vlad Voiculescu lansează un nou atac dur la adresa primarului general Nicușor Dan, după propunerea acestuia ca prețul gigacaloriei să se majoreze cu 70%. Este inadmisibil ca Primăria să nu obțină nicio susținere din partea guvernului, a afirmat Voiculescu. El l-a mai acuzat pe edil că a ascuns faptul că nici bucureștenii de rând, nici Primăria, nu pot suporta aceste majorări. 
Un adevăr simplu pe care domnul primar nu l-a pronunțat în pozițiile sale este acesta: nici bucureștenii – sau cel puțin parte din ei, nici Primăria Generală NU POT suporta sarcina grea a prețului crescut al energiei.”, a scris pe Facebook liderul USR București.
De altfel, consilierii USR PLUS au respins propunerea lui Dan, deoarece ar fi o sumă prea mare atât pentru multe familii, cât și pentru bugetul Primăriei Generale.
„Este nevoie de sprijin de la guvern și este inadmisibil ca Primăria Bucureștiului să nu obțină nicio susținere din partea guvernului, așa cum alte primării din țară deja au primit.
Este de asemenea nevoie de măsuri concrete pentru protecția celor vulnerabili care nu pot suporta creșterea facturii în prag de iarnă – măsuri pe care primarul general trebuie să le prezinte.” 
———————————————
SOLICITĂRI CONCRETE FĂCUTE ÎN NUMELE BUCUREȘTENILOR
Reiau aici – doar pentru aducere aminte – cererile făcute de USR București în numele bucureștenilor față de Primarul General din comunicatul de acum o săptămână (punctul 2 a fost astăzi bifat de primarul general, au rămas punctele 1, 3 și 4):
1. Să prezinte public ce sumă a obținut de la Guvernul PNL pentru încălzirea bucureştenilor pentru această iarnă;
2. Să își asume public o strategie de ieşire din această criză, din care să reiasă clar la ce prețuri se pot aștepta bucureștenii pentru apă caldă și căldură;
3. Să își asume public un plan de investiții concret, etapizat cu termene, în care să fie incluse centrale de cvartal în zonele cele mai afectate de la capătul coloanei, centrale care să fie operate în parteneriat și cu fonduri de la primăriile de sector;
4. Să prezinte măsuri prin care persoanele vulnerabile să fie protejate de această criză a termiei, suplimentar față de ce oferă legea consumatorului vulnerabil, a scris Vlad Voiculescu.
Articolul precedentHAOS total. Compensarea și plafonarea facturilor ar putea deveni un COȘMAR pentru milioane de români
Articolul următor1 Decembrie 2021 – REALITATEA face Marea Unire! Show exploziv cu Anamaria Prodan și Kamara. Spectacol TOTAL în ziua când se rescrie istoria televiziunii