Schema de ajutor pentru HoReCa, adoptată de Guvern

Ionel Dancă a anunțat, joi seară, că Guvernul a adoptat, în ședința de joi, un memorandum privind instituirea schemei de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor suferite de companiile din domeniul HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism ca urmare a măsurilor restrictive impuse în timpul pandemiei. Schema prevedere compensarea pierderilor în proporție de  20%, a precizat şeful Cancelariei prim-ministrului.

„Pentru compensarea pierderilor suferite de unii agenţi economici în contextul Covid-19, a fost adoptat memorandumul pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor suferite de companiile din domeniul HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism, în cuantum de 20% din volumul cifrei de afaceri al veniturilor înregistrate în 2020 faţă de 2019. Cu alte cuvinte, pentru aceste companii care au suferit pierderi în anul 2020 faţă de 2019, Guvernul va institui o schemă de ajutor de stat pentru compensarea acestor pierderi în proporţie de 20%”, a anunţat Dancă, la finalul ședinței de guvern.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedent”Legile Puterii” Ludovic Orban dă asigurări că următoarea creșterea a alocațiilor va fi în ianuarie 2021
Articolul următorRomânia a înregistrat o creştere economică de 5,6% în trimestrul 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau