Lovitură uriașă pentru români! Facturile de gaze naturale s-ar putea majora cu 20%, ca urmare a unei directive a Comisiei Europene. Potrivit acesteia, în momentul în care va începe producția în Neptun Deep, toți consumatorii vor plăti o taxă de carbon pentru utilizarea gazelor, care va fi inclusă în preț, potrivit Realitatea Plus.

Dacă taxa de carbon va fi impusă, atunci facturile la gaze s-ar scumpi cu cel puțin 20%. Directiva va fi implementată din anul 2027.

Specialiștii spun că toți consumatorii casnici de gaze naturale ar urma să plătească taxa estimată la 6 bani/kWh, conform nivelurilor de preț actuale.

Mai precis, la prețul maxim plafonat de 31 de bani/kWh, prețul gazului plătit de populație ar crește cu cel puțin 20%. Procentul poate fi mai mare dacă taxa va intra în baza de calcul a TVA, așa cum este în prezent acciza.

În România sunt aproximativ 3,5 milioane de consumatori casnici de gaze naturale, iar numărul lor crește. 

Articolul precedentCum arată pensiile românilor după marea recalculare. Se vor lua in calcul primele și salariile suplimentare
Articolul următorAna Maria Păcuraru dă tonul în politica internă și internațională, din fruntea Departamentului Externe. Emisiunea „Raport de Zi revine”, din 25 martie, la Realitatea PLUS